BLOG

Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2023
17.08.2023 Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2023
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2023 Pozvánka na XXIII. ROČNÍK DŇA OTVORENÝCH DVERÍ Cechu husacinárov v Slovenskom Grobe.
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2022
17.07.2022 Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2022
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2022 Pozvánka na XXII. ROČNÍK DŇA OTVORENÝCH DVERÍ Cechu husacinárov v Slovenskom Grobe. Termín: 3. septembra 2022, 11:00 – 20:00 hod.
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2021
13.08.2021 Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2021
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov 2021 Pozývame vás na 21. ročník Dňa otvorených dverí Cechu Husacinárov, ktorým sa tradične zahajuje sezóna husacích hodov v Slovenskom Grobe. Počas podujatia môžete aj v našej reštaurácii ochutnať chrumkavú husacinu, tradičné lokše, či skvelé víno od regionálnych vinárov. Termín: 4. septembra 2021 od 11:00 hod. Tešíme sa na vás!
Vianočné husobranie
06.12.2020 Vianočné husobranie
Vianočné husobranie Pozývame Vás vychutnať si vianočnú atmosféru na našej terase v piatok 11.12.2020 (16:00 – 20:00 hod.) a sobotu 12.12.2020 (12:00 – 20:00 hod.) Okrem vianočného punču a vareného vínka budú pre Vás pripravené rôzne dobroty (lokše, chlieb s masťou a cibuľou, chrumkavá husacina, kapustnica, pod.) Zabezpečili sme pre Vás aj bezplatnú kyvadlovú dopravu so zastávkami: TESCO Čierna voda – Malý Raj (autobus. zastávka Dlhá ul.). Rozpis odchodov autobusov:
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov
27.07.2020 Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov
Deň otvorených dverí Cechu Husacinárov Pozývame vás 5. septembra 2020 od 11:00 hod. na 20. ročník Dňa otvorených dverí Cechu Husacinárov, ktorým sa tradične zahajuje sezóna husacích hodov. Počas podujatia môžete aj v našej reštaurácii ochutnať chrumkavú husacinu, tradičné lokše či skvelé víno od regionálnych vinárov. Tešíme sa na vás!
Príprava na leto a grilovačky – degustácia výberu vín podľa Miroslava Jajcaya
11.06.2020 Príprava na leto a grilovačky – degustácia výberu vín podľa Miroslava Jajcaya
Príprava na leto a grilovačky – degustácia výberu vín podľa Miroslava Jajcaya Opäť vás pozývame do našej reštaurácie na špeciálnu degustáciu nových vín v našom sortimente, ktoré pre vás vo Francúzsku osobne vybral – a zároveň vám ich aj odprezentuje – somelier Miroslav Jajcay. Čakajú vás vynikajúce ružové i biele vína z Provensálska, resp. Južného Francúzska, a samozrejme malý záhryz. Termín: streda 17. júna 2020 od 18:30 hod. Zaujímavou bude degustácia aj pre fanúšikov filmov. Château La Canorgue, ktorého vína ochutnáte, sa totiž ...
Degustačná večera s vínami zo Starého sveta
15.02.2020 Degustačná večera s vínami zo Starého sveta
Degustačná večera s vínami zo Starého sveta Pozývame vás na degustačnú večeru so somelierom Miroslavom Jajcayom a šéfkuchárom Martinom Valovičom. —————— MENU: Predjedlo – foie gras crème brulée, jablko, brioška Polievka – karfiol, curry, kokosové mlieko, limetka Hlavný chod – jelení chrbát, paštrnák, hruška, kel, demi-glace Dezert – čokoládový parfait, višne, amaretto —————— termín: 28. februára 2020 o 18:00 hod. miesto: Husacina & Penzión Karolína, Vajnorská cesta 2, 900 26 Slovenský Grob cena: ...
Podporujeme výchovu nových somelierov
11.02.2020 Podporujeme výchovu nových somelierov
Podporujeme výchovu nových somelierov 10. februára 2020 sa v priestoroch našej reštaurácie uskutočnil workshop na tému ÚSPEŠNÉ PRÍBEHY SLOVENSKÝCH SOMELIEROV. V spolupráci s našim penziónom ho pripravila Asociácia somelierov Slovenskej republiky a zúčastnili sa ho študenti odborných škôl a ich pedagógovia. Záleží nám totiž veľmi na tom, aby sme podporili a vyzdvihli profesiu someliera najmä u mladej generácie, ktorá môže pokračovať v šírení vínnej kultúry na Slovensku. A teší nás, že životný príbeh Miroslava Jajcaya, nášho someliera a ...
Valentínske menu (14. – 16.2.2020)
07.02.2020 Valentínske menu (14. – 16.2.2020)
Valentínske menu (14. – 16.2.2020) Príďte si vychutnať dobré jedlo a prežiť príjemné chvíle pri našom špeciálnom valentínskom menu: Prípitok: Ružové francúzske šumivé víno (Cremant) Predjedlo: Slimáky s bylinkovým maslom a foie gras Polievka: Batátovo cviklová s hľuzovkovým olejom Hlavné jedlo: Teľacia sviečkovica, paštrnákové pyré, souis vide dvojfarebná mrkva Dezert: Mrkvový koláčik, citrónová poleva, karamelový prach Termín: 14. – 16.2.2020 Cena: 33€ Rezervácia nutná na tel. čísle 0905 478 264.
Degustácia – Svet vs. Slovensko podľa Miroslava Jajcaya
28.01.2020 Degustácia – Svet vs. Slovensko podľa Miroslava Jajcaya
Degustácia – Svet vs. Slovensko podľa Miroslava Jajcaya Pozývame vás na špeciálnu „SLEPÚ“ degustáciu vín, ktoré pre vás vybral a osobne odprezentuje somelier Miroslav Jajcay. Ochutnáte celkovo 12 výnimočných vzoriek – vín z rôznych odrôd, ktoré vyrobili slovenskí a zahraniční vinári. A tentoraz nebudete len ochutnávať, ale stanú sa z vás aj hodnotitelia, ktorých úlohou bude zo „zaslepených“ vzoriek vybrať víťaza danej odrody. Termín: 6.2.2020 o 18:00 hod. Vstupné: 24€ / osoba (v cene – vzorky vína, someliersky výklad a malý ...
Pozvánka na otváranie husacinovej sezóny – Kráľovstvo husaciny 2019
22.08.2019 Pozvánka na otváranie husacinovej sezóny – Kráľovstvo husaciny 2019
Pozvánka na otváranie husacinovej sezóny – Kráľovstvo husaciny 2019 Srdečne vás pozývame do našej reštaurácie na 19. ročník Dňa otvorených dverí Cechu husacinárov v Slovenskom Grobe. Môžete ochutnať chrumkavú husacinu, šťavnatú kapustu, tradičné lokše či skvelé víno od regionálnych vinárov, a to formou degustačného menu. Popri gastronomickom zážitku sa o kráľovskú zábavu postará bohatý hudobný a kultúrny program v centrálnej časti Slovenského Grobu, pri známej soche kráľovskej husi. Partneri podujatia: Na pódiu vás zabavia skupiny ...
Degustácia výberu novošľachtencov s pani Pospíšilovou
18.02.2019 Degustácia výberu novošľachtencov s pani Pospíšilovou
Degustácia výberu novošľachtencov s pani Pospíšilovou 13. februára 2019 sa v priestoroch našej reštaurácie uskutočnila ďalšia špeciálna ochutnávka vín. Jej názov bol „Výber novošľachtencov podľa Miroslava Jajcaya“ a špeciálnou bola aj preto, lebo sa jej osobne zúčastnila Ing. Dorota Pospíšilová, PhD. – autorka mnohých nových slovenských odrôd hrozna. Someliersky výklad Miroslava Jajcaya bol tak doplnený zážitkami a skúsenosťami našej najznámejšej šľachtiteľky, ktoré naši hostia ocenili záverečným búrlivým potleskom. A celkovo sme ...
Aké vínko zvoliť pri husacích hodoch?
27.11.2018 Aké vínko zvoliť pri husacích hodoch?
Aké vínko zvoliť pri husacích hodoch? V našom penzióne Karolína dbáme o to, aby vaše posedenie pri husacích hodoch bolo gastronomickým zážitkom naozaj po všetkých stránkach. Preto vám ponúkame nielen tradične pečenú grobskú hus tak, ako ju u nás pripravujeme už po niekoľko generácií, ale aj bohatú ponuku vín, ktoré vám posedenie spríjemnia. Naša vínna pivnica obsahuje viac ako 560 vín. Je teda z čoho vyberať. A pre tých, ktorí váhajú alebo nemajú toľko skúseností s výberom vína, ponúkame malú pomôcku, ako husacie hody s vínom ...
Pozvánka na Chute Malých Karpát 2018
08.11.2018 Pozvánka na Chute Malých Karpát 2018
Pozvánka na Chute Malých Karpát 2018 Pozývame vás na podujatie Chute Malých Karpát 2018 – festival spájajúci víno, gastronómiu a kultúru Malých Karpát. Okrem dobrého vína sa teda môžete tešiť aj na rôzne chutné dobroty a sprievodné kultúrne vyžitie u vinárov (výstavy fotografií, obrazov, či iných umeleckých predmetov a hudobných vystúpení). Gastro partnerom tohto podujatia je aj naša reštaurácia. Preto vás radi u nás uvítame a pripravíme pre vás tradičné malokarpatské husacie hody. Viac sa dozviete na webstránke občianskeho združenia CHUTE ...
Kde sa vzala tradícia husacích hodov?
18.10.2018 Kde sa vzala tradícia husacích hodov?
Kde sa vzala tradícia husacích hodov? Husacie hody k jeseni patria rovnako ako dovolenka pri mori k letu. Na husacine si pochutnávali v tomto období už naši predkovia a robíme to aj my dodnes. Toto obdobie je pre husacie pochúťky v podobe pečenej húsky, husacej pečienky a domácich lokší ako stvorené. Kde sa však táto tradícia vzala? Aby sme našli odpoveď na túto otázku, musíme sa nazrieť poriadne hlboko do minulosti. Naši prapredkovia husi tradične konzumovali na Martina. Pramene hovoria dokonca o svätomartinských husiach. Hodové slávnosti na Sv. Martina ...
Napísali o nás: VÍNO, CHAMPAGNE, COGNAC A HUSACINA – Kam za vínom do Slovenského Grobu
26.02.2018 Napísali o nás: VÍNO, CHAMPAGNE, COGNAC A HUSACINA – Kam za vínom do Slovenského Grobu
Viete o tom, že túto skvelú 4-kombináciu nájdete na Slovensku na jednom mieste? Nachádza sa v Slovenskom Grobe a volá sa Husacina & Penzión Karolína. Majiteľom tohto podniku je Miroslav Jajcay, jeden z najlepších somelierov na Slovensku (aj v bývalom Československu). Pán Jajcay, ako by ste sa predstavili našim čitateľom? Som telom aj dušou somelier, priaznivec vína, ktorý chce rozdávať svoje skúsenosti na všetky strany. Víno je o pocite, o príjemných zážitkoch, a ja si ich nechcem nechávať len pre seba. Samozrejme, je to aj o vedomostiach. Ľudia, ktorí ...
Pozrite si naše nové prezentačné video
13.10.2017 Pozrite si naše nové prezentačné video
Odvezte sa ku nám Malokarpatským expresom
09.10.2017 Odvezte sa ku nám Malokarpatským expresom
Odvezte sa ku nám Malokarpatským expresom Od 15. septembra 2017 sa ku nám dostanete aj vďaka novej autobusovej linke – „Malokarpatský expres“, ktorú vytvoril Bratislavský samosprávny kraj. Bude premávať každú sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov cez mestečká v Malých Karpatoch a jednou zo zastávok je aj Slovenský Grob. Lístky sa dajú zakúpiť priamo v autobuse (1-dňový stojí 6,- €, víkendový 10,- €), ale ak máte turistickú kartu Bratislava Card, tak budete mať cestu zdarma. Mapa a cestovný poriadok Malokarpatského expresu: Takže ...